Δραστηριότητες

                                             ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018


Στο σχολείο μας γίνονται πολλές δραστηριότητες:

Την Παρασκευή 3/11/2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και Β τάξης ενημερώθηκαν για τη ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ και εγκατέστησαν κάδο για τη συλλογή λαμπών στο σχολείο.  Μια δράση που ήταν πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας και των κ.κ. Δημητροπούλου και Ζαφειριάδου.


 

       Διεθνείς Δράσεις 2017-2018

 

 

 

Στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων που αναπτύσσει το σχολείο μας, την Τρίτη 24-10-2017, υποδεχτήκαμε αντιπροσωπεία του νορβηγικού σχολείου  Mysen.

 

 

 

Στην ημερίδα συμμετείχε ολόκληρη η σχολική κοινότητα: εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες. Το πλούσιο πρόγραμμα  περιλάμβανε ξενάγηση στο σχολείο, παρουσιάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και γαστρονομικές ανταλλαγές. Αποχαιρετήσαμε τους νορβηγούς φίλους μας με την υπόσχεση να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας.

 

 

 

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντέλλος και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Νικηφοράκη.


 

       Διδακτικές Επισκέψεις Οκτωβρίου 2017

 

Στις 18-10-2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω διδακτικές επισκέψεις:

 

Στο πλαίσιο του  μαθήματος Πολιτική Παιδεία οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου επισκέφτηκαν το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

 

 

Στο πλαίσιο του  μαθήματος Πολιτική Παιδεία οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.

 

 

 

Στο πλαίσιο του  μαθήματος  Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Γ’ Λυκείου επισκέφτηκαν το Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

4-10-2017:  Διοργάνωση της 4ης Πανελλήνιας Αθλητικής Ημέρας από την καθηγήτρια Φ.Α. κ. Κωστομοίρη.  Αθλητικοί αγώνες από ομάδες μαθητών και παρουσίαση βασικών τεχνικών του πινγκ - πονγκ από προπονητές και αθλητές του Άρη Βούλας στους μαθητές του σχολείου μας.  Απονομές.

28-9-2017:  Ομιλία της Επισκέπτριας Υγείας  του Κέντρου Υγείας Βάρης κ. Τυμπλαλέξη Κ. για τις αρνητικές επιπτώσεις του Καπνίσματος.

22-9-2017:  Συμμετοχή 7 μαθητών της Β και Γ τάξης στο Διαγωνισμό Euroscola 

 

  • Εκπαιδευτικές   ( 1 Άρθρο )
  • Θεατρικές   ( 1 Άρθρο )

    Στις Θεατρικές δραστηριότητες που είναι ο κεντρικός πυρήνας όλα αυτά τα χρόνια για το σχολείο μας, περιλαμβάνονται και άλλες δραστηριότητες που έλαβαν χώρο στα πλαίσια Πολιτιστικών εκδηλώσεων από τους μαθητές μας στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

    Ακολουθούν λίγα λόγια από το διευθυντή του σχολείου, κ. Πανταζόπουλο Παναγιώτη, αφιερωμένα στο Θεατρικό έργο "Αυτός που λέει ΝΑΙ και αυτός που λέει ΟΧΙ" του Μ. Μπρεχτ (Σχ. Έτος 2011-2012):

    monofillo 14x23