Αρχική σελίδα Σχολικό έτος 2012-2013

Σχολικό έτος 2012-2013










ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

prosklisi2013

theatro2013


Επίσης παρακολουθήστε το animation που προβλήθηκε στην εκδήλωση

 Ο άνθρωπος και ο στόχος

Μαθήτρια: Εμμανουέλα μπρουν

Ομάδα Φωτογραφίας - Φωτοαφήγησης


ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ 14/3/2013

dscn1614dscn1757

dscn1750dscn1760dscn1773

dscn1788dscn1789dscn1790

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7/3/2013

Ομάδα μαθητών με την καθοδήγηση καθηγητών, έψησαν σουβλάκια-ξυλάκια τα οποία γεύτηκαν μαζί με όλους τους μαθητές του σχολείου,  μπαίνοντας στο πνεύμα της ημέρας.

tsikno1small

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΦΩΤΟΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ (ΓΚΑΖΙ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ" (28/2/2013)

dscn1605

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013)

Στα πλαίσια του μαθήματος "Εφαρμογές Υπολογιστών", Β' Λυκείου, εκπονήθηκε εργασία στην οποία διακρίθηκαν οι μαθητές Αιμίλιος Μήλιος, Μπασδέκη Δανάη, Κωσταρά Σοφία, Κουρπάς Βίκτωρ, οι οποίοι παρουσίασαν το θέμα "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων" (Power Point και Video) την Τετάρτη, 6/2/2012 σε όλους τους μαθητές του σχολείου, μία μέρα πριν την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με κύριο θέμα το πολύτιμο εύρημα που εκτίθεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Η εργασία και η παρουσίαση έγινε με την καθοδήγηση και την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Δουμένη Μαρίας.

omhxanismos

pantazo oloi

sofia victor

danah aimilios2

mhxanismos1 mhxanismos2

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας των Α', Β', Γ' τάξεων, παρουσιάστηκε στους μαθητές μουσειοσκευή "Το Ένδυμα στην Αρχαία Ελλάδα" (από 21/2/2012 έως 25/2/2013).

Η ενθουσιώδης συμμετοχή των παιδιών της Α' και Γ' τάξης, οι οποίοι ντύθηκαν ως άλλοι αρχαίοι Έλληνες, εμπλούτιστηκε από γνώσεις για την καθημερινότητα των Αρχαίων ελλήνων. Ακολουθησε εργασία από την Α' τάξη.

arxaiaendymasia

Ειδικά οι μαθητές της Β' τάξης χρησιμοποιήσαν την ενδυμασία, όχι μόνο για αύξηση των γνώσεών τους αλλά και για τη δραματοποίημένη διδασκαλία της τραγωδίας "Αντιγόνη" η οποία έγινε στο θέατρο του Λυκείου.

Οι μαθητές εργάστηκαν ατομικά αλλά και ομαδοσυνεργατικά με την καθηδήγηση της καθηγήτριας, κ. Μανώλη Νίκης.

ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

Παρουσίαση φαγητών και γλυκών των αρχαίων Ελλήνων από μαθητές Α', Β' τάξης και Γ' τάξης. Οι συνταγές προετοιμάστηκαν από τους μαθητές ομαδοσυνεργατικά. Τα εδέσματα θα παρουσιαστούν σε όλους τους συμμαθητές τους που θα δοκιμάσουν και θα διδαχθούν από αυτή τη δράση (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12/2012).

arxaiwngeyseis1

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

Επειδή οι καιροί αλλάζουν, το σχολείο μας τις δύο προηγούμενες χρονιές με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε:

 α) Εκδήλωση - Θεατρικό δρώμενο με παράλληλη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία δόθηκαν στην οργάνωση "Ένα σχολείο για τη Γάζα" (Δεκέμβριος 2011)

 β) Συγκέντρωση τροφίμων για τα συσσίτια αστέγων του Δήμου Αθηναίων, τα οποία παραδόθηκαν στο Κέντρο Σίτισης Αστέγων από ομάδα μαθητών του σχολείου μας και δύο καθηγητές (Δεκέμβριος 2011)

 Συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση και λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη, σκεφτήκαμε τη φετινή χρονιά να συγκεντρώσουμε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

 "Μαζί μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο ... ΕΦΙΚΤΟ".

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε εκδήλωση με παρουσίαση του έργου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από τον εθελοντή κ. Καλαφάτη ο οποίος παρέλαβε, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12/2012, τα φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το σχολείο μας με τη βοήθεια των μαθητών του.

arxaiwngeyseis2

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

Η Ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χατζηιωάννου Ιορδάνη ασχολείται με την τέχνη του μαγειρέματος. 

cooking1 cooking2

 Επίσης η Ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χατζηιωάννου Ιορδάνη φυτεύει και περιποιείται λαχανικά στον κήπο του σχολείου. 

roka

 laxanika

__________________________________________________________________________

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ι) Εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του Απολογισμού και Εκπαιδευτικών Προγραμματων της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Ακρόπολης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με θέμα «Οικονομική Κρίση ? Δράσεις και Αντιδράσεις».

ΙΙ) Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης (συμμετοχή της Γ? τάξης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου και ξενάγηση της Α? και Β? τάξης).

ΙΙΙ) Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονάδα Απεξάρτησης των 18 ΑΝΩ, στα πλαίσια «Ερευνητικής εργασίας» (Project) με θέμα «Εξαρτησιογόνες Ουσίες», της Β? τάξης.

ΙV) Εκπαιδευτική επίσκεψη σε ελαιοτριβείο στα πλαίσια «Ερευνητικής εργασίας» (Project) με θέμα «Τα τρόφιμα ? η ζωή μας», της Β? τάξης.

V) Ενημερωτική συνάντηση με διατροφολόγο για τη διατροφή (ταοΐστική) και τα συσκευασμένα προϊόντα στα πλαίσια «Ερευνητικής εργασίας» (Project) με θέμα «Τα τρόφιμα ? η ζωή μας», της Β? τάξης.

VI) Ενημερωτική συνάντηση με αρχιτέκτονα για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής των σπιτιών της Ξάνθης στα πλαίσια «Ερευνητικής εργασίας» (Project) με θέμα «Ερευνούμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ακριτικής Ελλάδας», της Α? τάξης.

VII) Ενημερωτική συνάντηση με ψυχολόγο για τις διατροφικές αναταραχές (ανορεξία - βουλιμία) στα πλαίσια "Ερευνητικής εργασίας" (Project) με θέμα "Τα τρόφιμα ... η ζωή μας", της Β' τάξης.

__________________________________________________________________________

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Οπτικοακουστικό υλικό διασκευασμένο από την κα Τσουκαλά Χαρά και τον απόφοιτο του σχολείου Μητρέλη Αναστάση.

video17 11_12

Δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα υπό την καθοδήγηση της κας Τσουκαλά Χαράς.

drwmeno17 11_12

drwmeno17 11_12_2

Μουσική πλαισίωση από τη Χορωδία υπό την καθοδήγηση και συμμετοχή του κ. Χατζηιωάννου Ιορδάνη.

jordan 17_11_12_e

Όλοι οι μαθητές (Θεατρική Ομάδα και Χορωδία) επί σκηνής.

all17 11_12e